<

Vitajte v našej cestovnej agentúre

Ponúkame obrovské množstvo ponúk zájazdov

od renomovaných a overených cestovných kancelárií.

Ponúkame denne najnovšie zájazdy

Hľadáte super-výhodný Last Minute?

Sledujte ponuky na našom Facebooku a buďte vždy v obraze.

zobraziť ponuky
>
1 2
Mária Wagnerová MIA TOUR & REALITY
Coboriho 1, 949 01 Nitra - Polygón
0905 130014
miatour@miareality.sk

Vietnam & Laos - exotická esencia východnej Ázie

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1351323
Cena od: 3 698,80 €
Príplatky od: 80 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

03.05.2025 11 dní First Minute 3 698,80 € +80 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
11-dňový letecký zájazd.

Úvod:
Krajiny ako sú Vietnam a Laos naplnia sen o pravej ázijskej esencii. Veď napokon tisícročné mestá, dramatickú históriu a vzduch nabitý nekonečným ruchom tu uvidíme na každom kroku. Zistíme, že národným pokladom tu nie je len nádherná a nespútaná príroda, ale aj horské kmene, posvätné budhistické chrámy a vynikajúca gastronómia.


Program:
1. deň:
Naša cesta za začne na letisku Schwechat, odkiaľ odletíme do nádherného Vietnamu.

2. deň:
Priletíme do mesta Hanoj. V hoteli si oddýchneme po dlhej ceste a v prípade záujmu a pokiaľ nám to letové časy dovolia, vydáme sa na úvodnú prehliadku s naším sprievodcom. Hanoj je druhým najväčším mestom krajiny, ktorá chová vo svojom srdci ducha moderného sveta, kus veľkej histórie a kľud miestnej prírody.

3. deň:
V Hanoji sa dlho nezdržíme. Presunieme sa na letisko k preletu do Laosu. Vitajte v srdci juhovýchodnej Ázie, v malebnom Laose, zemi tajomných budhistických kláštorov, zelených ryžových terás a pôvabných etnických kultúr. Laos, stratený v čase, nás očarí svojou nenapodobiteľnou pokorou a jedinečnou harmóniou medzi človekom a prírodou. Po prílete do Vientiane sa vydáme na prehliadku pamätihodností v okolí. Navštívime najväčšie chrámy v okolí a to Wat Sisaket, ktorý je domovom tisícok miniatúr Buddhu, Wat Prakeo s obrazom Smaragdového Buddhu, zastavíme sa pri ikone krajiny, stúpe That Luang. Večer sa ponesie v znamení miestnych nočných trhov, kde ochutnáme špeciality domácej kuchyne.

4. deň:
Rýchlovlakom sa presúvame do jedinečnej oblasti so zachovalou architektúrou a náboženskou zmesou vidieckeho a mestského rozvoja, do Luang Prabang. Pozostáva z 58 dedín, z ktorých je 38 zaradených na zoznam UNESCO. Po príchode navštívime Kráľovský palác, ktorý je dnes múzeom. Zastavíme sa pri stúpe Wat Visoun a Wat Aham. Nazrieme i do Centra umenia a etnológie, kde sa dozvieme o etnickej kultúre. Vychádzame z mesta navštíviť tkáčske dielne do dediny Ban Xiengkhong a Ban Xienglek. Vychutnáme si dobrú kávu v miestnej kaviarni a pre záujemcov bude výstup na vrchol hory Phoursi, aby sme preskúmali posvätnú pozlátenú stúpu a vychutnali si panoramatický výhľad na mesto a západ slnka nad riekou Mekong. Po zostupe z hory sa ocitneme v srdci známeho nočného trhu, kde nájdeme jedinečný výber ručne vyrábaných textílií a remeselných výrobkov od miestneho etnika Lao a miestneho horského kmeňa.

5. deň:
Ak vstaneme skoro ráno, zúčastníme sa každodenného rituálu rozdávania almužny šafránovým mníchom, ktorí zbierajú dary od svojich verných miestnych obyvateľov. Je to jedinečná tradícia krajiny. Po obrade a raňajkách nastúpime na loď a vydáme sa na scénickú plavbu po rieke Mekong, do tajomných jaskýň Pak Ou, ktoré sú starobylým pútnickým miestom a sú domovom tisícok zlatom lakovaných obrazov Buddhu. Príjemné osvieženie nám ponúkne vodopád Khouangsi vo svojich topásových bazénoch, prejdeme sa po lesných chodníkoch a navštívime Medvediu svätyňu. Krajina a jej ľudia, to nás zaujíma, preto budeme mať zastávky v dedinách Ban Tha Pan, kde žije etnikum Kamu, v dedine Ban Ou s etnikom Lao Loum a v dedine Ban Na Ouane sa stretneme sľuďmi z etnika Hmong, ktorí nemajú žiadnu písomnú tradíciu, od nepamäti sa všetky informácie o nich predávajú len ústne. Našu cestu zakončíme v dedine známej ručným tkaním, Ban Phanom.

6. deň:
Ráno navštívime trh Phousi, kde nakupujú všetci miestni obyvatelia. Okrem miestnych potravín sa tu predáva sušená byvolia koža, ryby a miestny čaj. Poučíme sa aj o procese tkania hodvábu v Ock Pop Tok Living Crafts. V miestnej reštaurácií si budeme môcť pochutnať na tradičných jedlách za doprovodu jemnej melódie, ktorú vydávajú tkáčske stavy. Opúšťame Laos a presúvame sa späť do Vietnamu, do mesta Hanoj.

7. deň:
Presunieme sa na letisko k miestnemu preletu na nádherný tropický ostrov Phu Quock. Užijeme si kúpanie v kryštálovo čistých vodách, pobyt na pláži a v prípade záujmu máme v ponuke ďalšie výlety.

8. deň:
Pobyt na tropickom ostrove Phu Quock.

9. deň:
Pobyt na tropickom ostrove Phu Quock.

10. deň:
Spoznali sme krásne mestá, nádhernú prírodu, bohatú históriu, ale aj usmiatych a pohostinných ľudí. Je však čas vrátiť sa domov. Pred nami je prelet do Saigonu a odlet do Viedne.

11. deň:
Prílet do Viedne.


Ubytovanie:
3*/4* hotely

Stravovanie:
Raňajky.


Doprava:
Letecká.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu s prestupom vrátane servisných a letiskových poplatkov. Transfer BA – letisko – BA. 3 miestne prelety. Miestne transfery. Cesta rýchlovlakom. 8 x ubytovanie s raňajkami. Vstupy podľa programu. Pozývací list do Vietnamu. Miestneho sprievodcu a sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Stravu a nápoje okrem uvedenej. Povinné prepitné miestnym vodičom a sprievodcom 70 €/osoba (vyzbiera sprievodca po prílete do destinácie). Vízum do Vietnamu. Vízum do Laosu 40 USD (platba na mieste, potrebné sú 2 fotografie pasového formátu). Cestovné poistenie.