<

Vitajte v našej cestovnej agentúre

Ponúkame obrovské množstvo ponúk zájazdov

od renomovaných a overených cestovných kancelárií.

Ponúkame denne najnovšie zájazdy

Hľadáte super-výhodný Last Minute?

Sledujte ponuky na našom Facebooku a buďte vždy v obraze.

zobraziť ponuky
>
1 2
Mária Wagnerová MIA TOUR & REALITY
Coboriho 1, 949 01 Nitra - Polygón
0905 130014
miatour@miareality.sk

Egypt - Asuán exkluzívne

Destinácia: Egypt
Kód zájazdu: 1337093
Cena od: 3 169 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

23.03.2025 7 dní First Minute 3 169 € +0 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

V južnej časti Egypta leží jedno z najväčších umelých jazier na svete - Veľká asuánska priehrada alebo Násirovo jazero. Siaha až k hraniciam so Sudánom a vďaka tejto impozantnej stavbe muselo byť presunuté množstvo starovekých egyptských chrámov. Ponúkame Vám jedinečnú príležitosť vzhliadnuť tento unikátny ľudský počin, realizovaný vďaka podpore UNESCO, a to z paluby 5* parníka.


Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE) DO KÁHRY
Odlet do Káhiry, transfer a ubytovanie v hoteli, krátky odpočinok. Vo večerných hodinách hudobné a svetelné predstavenie pri pyramídach. Nocľah v hoteli v Káhire.

2: PYRAMIDY V GÍZE, SFINGA A EGYPTSKÉ MÚZEUM
Raňajky, návšteva svetoznámych pyramíd v Gíze, jedinej dochovanej pamiatky zo starovekých siedmych divov sveta a sochy Sfingy. Nasleduje návšteva Egyptkého múzea, kde sa ukrývajú poklady z dôb dávno minulých. Transfer na letisko a odlet do Asuánu, príchod do hotela, ubytovanie a nocľah.

3: JEDINEČNÝ ASUÁN
Raňajky, prehliadka mauzolea Aga Khána na západnom brehu Nílu s vyhliadkou na prvý asuánsky katarakt. Návšteva botanickej záhrady na Kitchenerovom ostrove so zbierkou tropických a subtropických rastlín. Nalodenie na palubu luxusného parníka na plavbu po Asuánskej priehrade z Asuánu do Abu Simbel. V poobedňajších hodinách možnosť fakultatívneho výletu na ostrov Philae, zasvätený bohyni Eset. Večera a nocľah na lodi.

4: DOLNÁ NÚBIA
Raňajky na lodi, výlet k chrámu Kalabsha, dokončeného v období Ríma a do núbijského skalného chrámu Ramessa II Beit El Wali. Návrat a obed na lodi, relax na palube lodi pri plavbe do Údolia levov Wadi El Seboua, večera a nocľah na lodi.

5: DO ÚDOLIA LEVOV
Raňajky na lodi, prehliadka impozantného púštneho chrámu Wadi El Seboua, zasväteného bohovi Amonovi. Obed na lodi v rámci pokračovania plavby po Nasirovom jazere. Výlet k najstaršiemu egyptskému chrámu v Núbii Amada, ďalej k chrámu Derr vytesanému do skaly a k hrobke miestokráľa Pennuta, večera a nocľah na lodi.

6: MONUMENTÁLNY ABU SIMBEL
Raňajky na lodi, plavba k chrámu Abu Simbel, ktorého úlohou bolo v dobách Ramessa II ohromiť a zanechať návštevníka v úžase. Cestou zastávka pri ostrovčeku s pevnosťou Qasr Ibrim - možnosť fotografií z palube lode. Prehliadka unikátneho chrámu Abu Simbel, obed a chvíle odpočinku na lodi. Vo večerných hodinách hudobné a svetelné predstavenie Abu Simbel, večera a nocľahna lodi.

7: CITADELA SALAHA EL DINA, ALABASTROVÁ MEŠITA, BAZÁR CHÁN AL - CHALÍLÍ
Posledné raňajky na lodi, transfer na letiko Abu Simbel na prelet do Káhiry. Návšteva Citadely Salaha El dina, mešity Muhammada Alího známeho ako Alabastrová mešita, presláveného bazáru Chán al Chalílí. Transfer na letisko, odlet a prílet do Prahy (Viedne).

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Praha - Káhira - Praha s prestupmi v ekonomickej triede (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
vnútroštátne prelety Káhira - Asuán, Abu Simbel - Káhira
1 x nocľah s polpenziou v 5* hoteli v Káhire
1 x nocľah s raňajkami v 5* hoteli v Asuáne
4 x nocľah s plnou penziou na palube 5* lode
program vrátane vstupov a transfery podľa itinerára
služby sprievodcu CK

Cena nezahrnuje:
vízum do Egypta 27 USD (vybavuje sa na letisku po prílete)
prepitné 30,- USD
cestovné poistenie ECP (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)