<

Vitajte v našej cestovnej agentúre

Ponúkame obrovské množstvo ponúk zájazdov

od renomovaných a overených cestovných kancelárií.

Ponúkame denne najnovšie zájazdy

Hľadáte super-výhodný Last Minute?

Sledujte ponuky na našom Facebooku a buďte vždy v obraze.

zobraziť ponuky
>
1 2
Mária Wagnerová MIA TOUR & REALITY
Coboriho 1, 949 01 Nitra - Polygón
0905 130014
miatour@miareality.sk

Silvester v Lisabone

Destinácia: Portugalsko, Stred
Kód zájazdu: 1349940
Cena od: 1 099 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Silvestrovský zájazd

Výber termínu

29.12.2024 4 dni First Minute 1 099 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

1. deň:
Odlet do Lisabonu. Po prílete nás čaká krátka autobusová okružná jazda Lisabonom, ktoré si dokázalo uchovať kultúrnu identitu a jedinečnosť.

2. deň:
Lisabon - mesto, nad ktorým bdie socha Krista. Ide o presnú repliku slávnejšej sochy v Riu de Janeiro. Lisabon sa vďaka svojmu prístupu k Atlantickému oceánu stal významným obchodným prístavom a križovatkou sveta s najväčšími suchými dokmi na európskom kontinente. O jeho veľkoleposti a jedinečnej atmosfére sa presvedčíme počas prehliadky. Historické srdce a duša Portugalska, to je starobylá štvrť
Belém s Kláštorom Hieronymov (vrchol manuelskej architektúry), veža Torre de Belém (pôvodne obranná veža a maják na rieke Tejo) či maurská pevnosť Castelo de Sao Jorge , odkiaľ vedú uličky do najstaršej štvrte Alfami založenej Feničanmi. Pravý portugalský kolorit zažijeme na Placa do Comercio , jedno z najväčších a najkrajších námestí Lisabonu. Železným výťahom Elevador de Santa Justa (podľa návrhu žiaka slávneho staviteľa A. G. Eiffela) sa vyvezieme na vyhliadku, kde si užijeme pohľad na starý Lisabon z výšky.

3. deň:
Celodenný výlet do okolia Lisabonu nás presmeruje na trasu Sintra – Cabo da Roca a Cascais. Sintra , bývalé letovisko portugalskej šľachty plné palácov rôznych štýlov a krivolakých ulíc s kaviarňami a múzeami, je najnavštevovanejším miestom Portugalska (UNESCO). Neprehliadnuteľné panské sídla patria k najzachovalejším príkladom romantickej portugalskej architektúry. Spomeňme známy Palácio da Pena či letná rezidencia portugalského kráľa Palácio Nacional de Sintra. Z najzápadnejšieho cípu kontinentálnej Európy, Cabo da Roca , si vychutnáme výhľad a rybárske mestečko Cascais zaujme miestnou rybacou špecialitou. Spoznáme tiež portugalské Monte Carlo – Estoril.

4. deň:
Po raňajkách sa presunieme na letisko a odletíme do Viedne.