<

Vitajte v našej cestovnej agentúre

Ponúkame obrovské množstvo ponúk zájazdov

od renomovaných a overených cestovných kancelárií.

Ponúkame denne najnovšie zájazdy

Hľadáte super-výhodný Last Minute?

Sledujte ponuky na našom Facebooku a buďte vždy v obraze.

zobraziť ponuky
>
1 2
Mária Wagnerová MIA TOUR & REALITY
Coboriho 1, 949 01 Nitra - Polygón
0905 130014
miatour@miareality.sk

Silvester na Tenerife

Destinácia: Kanárske ostrovy, Tenerife
Kód zájazdu: 1351188
Cena od: 1 999,20 €
Príplatky od: 135 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Silvestrovský zájazd

Výber termínu

27.12.2024 8 dní First Minute 1 999,20 € +135 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Stráviť prelom roka v národnom parku, zaplávať si na vulkanických plážach a popíjať kaktusový džús. Pozývame vás na exotický Silvester na Tenerife, kanársky ostrov, ktorý nadchne svojou rôznorodosťou. Navštívime indiánske mesto Masca - európske Machu Picchu, miesta kde sa natáčali filmy ako Hviezdne vojny či Planéta opíc. Uvidíme Čiernu madonu a vyvezieme sa na Pekelnú horu najvyšší vrch Atlantiku a Španielska. Nenechajte si ujsť Tenerife - Silvester plný zážitkov.


Program:
1. deň:
Odchod z Bratislavy na letisko vo Viedni, odlet na Tenerife, Transfer do Puerto de la Cruz, ubytovanie v hoteli, večera.

2. deň:
Po raňajkách sa vydáme na „Zelenú horu“ polostrov Anaga. Prvou zastávkou bude pôvodné hlavné mesto San Cristóbal de La Laguna zapísané na zozname UNESCO. Ideálne je navštíviť historické centrum ráno, prejsť sa a dať si dobrú kávu. Pokračovať budeme krásnou prechádzkou v treťohornom lese na vyhliadku Cruz del Carmen. Silu opäť načerpáme na najkrajšej pláži ostrova Teresitas. Podvečer prídeme do Santa Cruz, kde si pozrieme centrum a auditórium.

3. deň:
Program začneme prechádzkou po historickom meste a prístave Puerto de la Cruz. Budeme poznávať najstaršie turistické letovisko na severnej strane ostrova. Mesto v najväčšom údolí Tenerife ponúka veľké množstvo turistických atrakcií a pýši sa krásnym historickým centrom pozdĺž slnečného pobrežia. Zvyšok dňa je možné užiť si najväčšiu pláž v centre mesta - Playa Jardín, ktorú tvoria tri samostatné pláže spojené nádherným parkom s pobrežnou promenádou, reštauráciami a barmi.

4. deň:
Raňajky, individuálne voľno, možnosť prechádzok, nákupov, kúpania.

5. deň:
Deň odštartujeme zastávkou na nádhernej vyhliadke na zaujímavé mestečko Garachico, v minulosti dôležitý prístav a bohaté mesto, ktoré však bolo takmer úplne zničené sopečnou činnosťou. Časom bolo mnoho budov obnovených, dodnes sú ale viditeľné následky ničivej erupcie sopky Chinyero. Adrenalínovou cestou sa dostaneme do pirátskej dedinky Masca, ktorá tak trochu pripomína peruánske Machu Picchu. Sú tu nádherné výhľady, množstvo reštaurácií a kaviarničiek, kde sa posilníme džúsom z kaktusu. Absolvujeme prechádzku po lávou zaliatom prístave Garachico. Pokračujeme do Icod de los Vinos, kde rastie pozoruhodný endemit ostrova Dračí strom, ochutnáme tu miestne biele vína a syry. Obedovať budeme v bývalom kláštore s najkrajšou reštauráciou na ostrove Mesón del Monasterio s úžasnou výzdobou a nádhernou záhradou. Poslednou zastávkou bude pôvabné šľachtické mestečko Orotava, zasadené v srdci rovnomerného údolia.

6. deň:
Nádhernou panoramatickou cestou sa dostaneme do stredu ostrova, kde sa nachádza úžasný národný park Parque Nacional de Teide s jeho dominantou – gigantickým vulkánom Pico de Teide, ktorý je s vrcholom v nadmorskej výške 3 718 metrov treťou najväčšou sopkou sveta a najvyšším vrchom Španielska. Obrovský kráter s obvodom cca 48 km je výsledkom množstva vulkanických erupcií, sopka je však v súčasnosti považovaná za spiacu. V národnom parku (najnavštevovanejšom v Európe) budeme obdivovať nepreberné množstvo rozmanitých vulkanických a geologických útvarov. Dych berúce scenérie očarili aj hollywoodských filmárov. Natáčali sa tu filmy ako napríklad Rambo: Last Blood (2019), Jason Bourne (2016) alebo Fast & Furious 6 (2013). Prekvapivo bohatá je aj miestna fauna a flóra a park je vďaka svojej jedinečnosti zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO. Ponúkne sa nám vyhliadka na majestátne Gigantické skaly, ktoré sa tiahnu 17 km pozdĺž západného pobrežia a vystupujú do výšky 600 m. Zostúpime do turistickej zóny s možnosťou kúpania na niektorej z miestnych pláží. Trasou po južnej diaľnici zakončíme deň v Candelarii pri Čiernej madone a na námestí so sochami Guančských vládcov.

7. deň:
Raňajky. Možnosť fakultatívneho výletu na susedný ostrov La Gomera alebo návšteva Loro Parku.

8. deň:
Raňajky, transfer na letisko a odlet do Viedne. Transfer do Bratislavy. Zmena programu vyhradená.

Ubytovanie:
4* hotel El Tope

Stravovanie:
Polpenzia

Doprava:
Letecky

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Miestne transfery. 7 x ubytovanie v 4* hoteli s polpenziou. Silvestrovský večer. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Stravu a nápoje neuvedené v programe. Lanovku na Pico de Teide (je potrebné zakúpiť vopred). Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.